Milieu

TAXI & MEER de Groene Betuwe en het milieu.

DSC00217Sinds de oprichting in 2004 rijdt TAXI & MEER de Groene Betuwe alle kilometers (beladen en onbeladen) klimaatneutraal. Wij compenseren onze CO2-uitstoot volledig door bosaanplant en investeringen in duurzame energie.

Zo hebben wij in 2005 ons eigen “klimaatbos” aangeplant.
In 2012 zijn zonnepanelen geïnstalleerd.
Sindsdien is onze bedrijfsvoering volledig klimaatneutraal!
Daarbij focussen we op vermindering van CO2 uitstoot, jaarlijks met 10%.
Anno 2019 bestaat ons wagenpark uit een tweetal AdBlue-diesel (rolstoel)taxibussen, zes hybride taxi’s, één plug-in hybride taxi, één volledig elektrische taxi en een “full-electric” VAN.

Voor 2020 staan “groen dak” op garage en chauffeursunit nog op onze “nog te doen” lijst!

Henk Houth, oprichter/directeur van TAXI & MEER de Groene Betuwe: “Investeren in klimaatneutrale bedrijfsvoering is investeren in kwaliteit van leven.
Niet alleen voor nu, maar zeker ook voor later.
Onze klanten zorgen zo voor een bijdrage aan het milieu zonder er meer voor te betalen. Sterker nog, TAXI & MEER is veelal goedkoper dan reguliere taxibedrijven!”.
TAXI & MEER de Groene Betuwe biedt hoogwaardig duurzaam, klimaatneutraal Gold, (taxi)vervoer tegen een voordelige prijs-/kwaliteitverhouding.

Hieronder een overzicht van onze Compensatie CO2-uitstoot certificaten.

2004     2006     2007     2008     2009     2010     2011     2012

Voor 2005 hebben wij zelf een klimaatbos aangeplant.

Ons klimaatbos willen we graag eetbaarder maken.
Heb je daar een idee voor of wil je er als vrijwilliger aan werken, dan horen we dat bijzonder graag.

Boomgaard aan de Akker in Ommeren

Wat wij bieden

1
Privé vervoer

Wij bieden u aan om (zoveel als we kunnen) privé vervoerd te worden. Zo houden we uw reistijd zo kort mogelijk en kunnen wij ons vervoer op uw persoonlijke wensen afstemmen.

2
Op tijd

Wij zorgen ervoor dat u op tijd op de plaats van uw bestemming bent door ritten ruim in te plannen en niet te combineren.

3
AED

Wij beschikken over voertuigen voorzien van een defibrillator; onze AEDTaXi’s. Onze chauffeurs zijn opgeleid om de AED zo nodig te kunnen bedienen.

4
Klimaatneutraal

Wij willen ons voortdurend verbeteren op milieugebied. Hierbij focussen wij op vermindering van CO2-uitstoot, jaarlijks met tenminste 10%. Van alle gereden kilometers wordt de CO2-uitstoot sinds 2004 volledig gecompenseerd door bosaanplant en investeringen in duurzame energie. Lees meer>>>